AstroMinds - Астрологията и жената

Публикувано на 12.04.2022

Време за четене: 3 минути

Как астрологията влияе на жената, по какъв начин може да ни помогне и какво може да ни каже за миналото? Това са малка част от въпросите, които си задавам, когато става дума за хороскопи. Днес с няколко интересни въпроса, свързани с жената и астрологията се обръщам към Алекс от Stellarmind. Ето какво ми отговори тя:

До каква степен жената е обвързана с астрологията?

Астрологията ни позволява да разберем кои са моделите на поведение и възприятие на даден човек. Всички ключови роли – тази на майката, бащата, партньора, децата и т.н. могат да бъдат проследени като разгледаме планетите, които архетипно са свързани с тези функции.

В случая жената може да научи много за своята роля на жена, майка, съпруга, социално реализирана личност, като разгледа разположението на двете женски планети – Луната и Венера. Мисля, че това е едно много добро начало, ако искаме да се отърсим от вменени нагласи и да опознаем себе си от нов ъгъл. Този път – истински.

Какво място имат Венера и Луната в наталната карта на една жена?

Луната и Венера си поделят двете основни роли в живота на жената. От една страна Луната е свързана с майчинското начало – тук е образът на нашата майка, каквато ние я виждаме. От разположението на нашата Луна можем да научим и каква майка бихме били на свой ред. Държа да отбележа, че дори и човек да е имал трудна връзка и трудно разположение на планетата, винаги може с осъзнат подход да подобри своята роля и взаимоотношенията да се развият по различен начин.

От друга страна Венера представя светската жена, която изгражда своя любовен и социален живот. От планетата на любовта ще разберем дали обичаме да играем, държим ли на вниманието на околните или всъщност имаме проблем с допускането на други хора до себе си, с личните граници и т.н.

Как Луната показва дали повтаряме модела на нашите майки?

Луната ще ни покаже какви са взаимоотношенията с нашата майка и кой е моделът, който бихме се изкушили да повторим. Нашата най-голяма задача е да осъзнаем кое е онова, което не е било полезно за нас и съответно не бихме искали да прилагаме.

Успеем ли да намерим нов път към нашата майка, вероятно ще подобрим и ситуацитята с нашата Луна.

Какво показва Венера за жените, активно потопени в един бизнес свят?

О, Венера със сигурност ни показва колко държим на себе си и дали ще си позволим да бъдем едни ярки личности в бизнеса и на социалната сцена. На тук няма как да не вземем предвид Слънцето, Сатурн и Юпитер, които ще зададат амбииции и устойчивост по пътя към успеха.

Ако обаче ценим нашата Венера, ще се чувстваме по-харесвани, привлекателни и някак ще се наслаждаваме повече на малките удоволствия. Понякога сме точно там: имаме всички качества, но не си позволяваме да си дадем добра оценка. Затова – обичайте своята Венера!

Можем ли да се съветваме как да действаме на чисто енергийно равнище в работата?

Ако говорим за работа, бих включила отново някои от гореизброените планети, както и доколко решителен е Марс. Защо обаче е важно да намерим баланс между своята Луна и Венера в картата? Защото в противен случай започваме да се придържаме или към едната, или към другата роля. Има и сюжет, в който жените стават максималисти и се опитват да създадат перфектен образ, което е изтощително. Затова еважно да разберем качествата на женските планети в своята карта – да разберем какво искат те, за да бъдат щастливи. Съответно – и ниесамите. :))

Възможно ли е да разберем в коя област и какъв талант ни е даден натално?

Със сигурност можем да научим много за нашите таланти. Странно е, че все по-често виждам хора, които са пренебрагнали своите творчески умения в услуга на друга част от своята карта. Важно е да не спираме да правим неща, които ни доставят удоволствие, защото те повишават нашето настроение и креативност. Разбира се, това ще даде отражение и на тривиалното, „скучното“, с което може би се занимаваме. А може би с нов подход ще видим една нова картина, нови възможности за самите нас?

Как, през погледа на астрологията, бихме могли да работим за личностното си развитие?

Виждайки таланти, които са останали неразкрити, назовавайки проблеми, откривайки нов път – всичко това е част от нашето личностно развитие. Астрологията ни позволява да разгледаме ситуацията по различен начин и може би да открием един ресурс, който ще ни отведе към нови умения и житейска реализация.

Как да можем да бъдем в мир със себе си с помощта на астрологията?

На първо място, като приемем нашите силни и слаби страни. С помощта на планети и символи астрологията ни позволява да говорим за себе си, без да правим неприятни признания и същевременно да осмислим с какво разполагаме. Едно е да кажеш „имам слаба воля“, а друго е „имам слаб Сатурн“. Следващият въпрос тук би бил: „И как да интегрирам този Сатурн, така че да получи малко подкрепа от другите планети?“

С това се занимаваме в астро-коучинга, но вярвам, че всеки човек може да търси тези по-добри взаимоотношения в своята карта.

Нека приемем, че всички тези герои имат свое виждане, а ние трябва да подходим с разбиране към тях.

И не забравяйте да ни пишете, ако нещо конкретно Ви интересува. Ще се постараем да отговорим на всички Ваши въпроси.

До скоро!

Сърдечно Ваши,

Мери и Алекс

PS. Ако искате да си направите консултация с Алекс, можете да ползвате код за отстъпка от 10% MERYSMIND. Бъдете вдъхновени!

Photo by RODNAE Productions from Pexels

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Подобни

© 2024 by Mery's blog. Proudly created with Yshaara | napravimi.site
magnifiercrossmenu