Астрологията - вдъхновение за мечтатели

Публикувано на 07.01.2022

Време за четене: 5 минути

Какво ни говорят звездите? Могат ли да разкриват закономерностите на нашето развитие, как определят неговите цикли? Тайните им вълнуват човечеството още от древни времена... Днес Ви срещам със Stellarmind astro coaching, които ще открехнат завесата към завладяващия свят на астрологията и заедно ще коментираме звездното влияние върху събитията от нашето ежедневие.

Защо "Вдъхновение за мечтатели"? Защото лично за мен астрологията е вдъхновение и често, когато съм несигурна в правилността на дадено решение, се обръщам към астролог и питам, дали звездите са подредени в моя полза. Зная, че част от Вас са доста скептично настроени към хороскопите и не се интересуват от това в чия Луна се намират и какъв асцендент притежават, но тук няма да говорим само за теории, а най-вече за това как астрологията би могла на практика да ни помогне и чрез звездите да ни каже неподозирани истини за нас и за децата ни.

Много важно е да уточним, че астрологията не предсказва какво ще се случи и тя в никой случай не е предвиждане на бъдещето! Тя само показва как са подредени звездите за Вас в даден момент, а вече как Вие ще изиграете „картите“ си, зависи изцяло от Вас самите.

За начало, както се полага, Ви представям Александра Иванчева, създател на "Stellarmind astro coaching". Изключително креативна и интересна личност, добър човек и отскоро – майка. 🙂 През годините сме работили заедно по много проекти, но този ни допада особено много. Докато тя самата беше бременна, я помолих да направи прогноза за раждане на моя племенник, понеже по медицински показания той трябваше да се роди със цезарово сечение, а искахме да разберем коя е най-подходящата за него дата. Естествено, Александра с охота се съгласи да помогне. Бях много впечатлена от начина, по който бе подходила към задачата и как подробно бе описала всичко. После споделих с нея идеята да си партнираме, за да можем да говорим за астрологията във всички нейни аспекти и най-вече – във връзка с децата, семейството и дома. На нея много ѝ хареса идеята, призна, че самата тя вече си го е мислила. Сега Александра е тук, за да отговаря на Вашите въпроси. Всеки месец ще отделяме място за един материал, посветен на дадена тема, която ще включва и Вашите персонални въпроси, колебания и любопитство.

Започваме с това каква ще бъде 2022 година, каква съм аз според звездите, каква ще е моята година и, разбира се, по малко за Теди и Боби. Алекс отговаря на въпросите ми.

Каква ще е Новата 2022 година?

Това ще бъде една изключително интересна година, която ще даде възможност на много хора да сбъднат мечтите си и да тръгнат по пътя на истинското си призвание. Една от причините е навлизането на Юпитер – планета на благоденствието – в знака на Рибите. А там той се чувства в свои води. В зависимост от това къде попада Юпитер в рождената карта на всеки един от нас, той ще ни предложи нова посока или успех в начинанието.

Най-важното е да следвате сърцето си!

През годината ще продължи и една тема, която ни следваше през цялата 2021-а: бунтарят Уран и пазителят на реда Сатурн се срещнаха няколко пъти, а ние трябваше да избираме между ново и старо, стремяхме се да разберем как можем да останем постоянни и същевременно да направим смела крачка към непознатото. Тази есен ще се върнем към всичко това, а моят съвет е да отворите вратата за новото, но преди това да положите стабилни основи.

Стабилност ще търси и ретроградният Меркурий, който всеки път ще преминава от въздушен – към земен знак. Повече от всякога ще трябва да носим отговорност за избора си и за своите думи. Бъдете верни на себе си и позволете на вълшебствата да влязат в живота ви!

Родена съм на 20.11.1990 година. Какво означава това за мен и какво да очаквам в личен план през 2022?

Скорпионите са много дълбоки, а това е един изключително силен и борбен знак, който не допуска лесно хора до себе си. В комбинация със земен асцендент това придава изключително сериозен поглед към света.

Асцендентът не е просто първо впечатление, той е слой от нашата личност. В случая става въпрос за Девата, която е пределно взискателна и прецизна в това, което прави. Тази взискателност често създава несигурност и трябва да се търси баланс и най-важното – да бъдеш по-добра към себе си, да умееш да зачетеш своите успехи без убийствена самокритика, позната на този знак. Няма как да не добавя, че именно тези знаци те превръщат в човек, който не се притеснява от трудностите и винаги преследва целите си.

В случая говорим за изключително топъл човек, тъй като констатираме наличие на много Огън – стихия, която дава страст и емоция във всяко наше действие. Много от планетите в твоята карта попадат в знака на Стрелеца – всичко това те превръща в пътешественик, личност, която обича знанието и комуникацията. Опознаването нови хора и култури те прави щастлива, затова не спирай да си го набавяш.

От ноември 2021 до ноември 2022 твоята карта солара влиза в асцендент Овен. Овенът е свързан с голяма решителност да променяме ситуацията. Тук сме по-смели, по-надъхани, имаме категорични действия и твърдо вървим в желаната посока.

Това е година, свързана с много работа и с личностна промяна.

Защо хороскопът за деца е важен и с какво помага той на родителите?

В действителност хороскопът на детето носи много повече от това да разберем какво би се случило в бъдеще. Картата на детето позволява на родителите да научат кои са темите, които им убягват в ежедневието, къде е нужно да проявят повече толерантност и разбира се, как да насърчават силните страни на детето и неговите таланти. Често детето се оказва изключително различно – например, носи много планети във водните Скорпион, Рак и Риби, а е отглеждано от родители с много Огън и Земя. За тях цялата тази чувствителност остава неясна, но в разговор с астролог успяват да разберат, че детето изразява елемент, който те трябва да разберат и да приемат.

Разглеждането на картата на дете и родител (синастрия) пък позволява да видим буквално как родителят влияе на своето дете и съответно – как детето го променя.

Нека си позволим да се учим от децата. 🙂

Децата ми Борислав и Теодор са родени съответно на 19.04. 2016 и на 14.02.2019 г. Какви са те според звездите?

Боби – Овен. Изключително темпераментно дете, което има присъствие на три от четирите стихии в своята карта – Огън, Вода и Земя. Именно стихиите ни позволяват да разберем какъв е темпераментът на човек, от какво е „замесено“ това тесто. В случая говорим за много емоционално дете, което би могло да приема всичко лично. Това може да бъде важна обратна връзка за родителите, които да работят по тази страна на темперамента.

Боби носи авантюризъм , желание да изпъкне и да бъде център на внимание. Асцендент Лъв би могъл да дава артистични умения, които е добре да бъдат подкрепяни, така че от ранна възраст да има поле за изява. Говорейки за връзка между картите на родител и дете, веднага бихме могли да отбележим интересния факт: Боби има Луна в Дева, представяща неговата майка с асцендент Дева. Всичко това ни показва връзката на детето с останалите в семейството – впечатляващо е как сме не само генетично продължение един на друг!

И не последно място – дете лидер, любител на екстремните преживявания, силен индивидуалист.

Теди – Водолей. Много различен от брат си, с повече присъствие на Въздух и Вода. С наличието на три ключови планети в Козирог бихме могли да говорим за сериозно отношение в любовта... и във всичко останало!

Знаем, че при този знак има известни граници и вероятно Теди ще изпитва и проверява любовта на хората, преди да им се посвети истински. Случи ли се веднъж, те винаги ще могат да разчитат на него. Асцендент Телец – решенията се вземат по-бавно и обмислено, но за сметка на това – сигурно. С Марс в Овен е добре да създадете истинско приключение за Теди – тук говорим за дете, което истински обича движението и спорта. Макар и да има голямо въображение, той е стъпил здраво на земята и е готов на последователност: единственото, което се иска от вас, е да му напомняте за нея. 😉

В този материал накратко засягаме темата за същността на астрологията. Ще се радваме да коментирате под статията или да поставите въпроси, които Ви вълнуват. Ние ще се постараем да отговорим на всеки един от тях. Скоро очаквайте и следващия блог пост, посветен на ретроградния Меркурий.

До скоро!

Сърдечно Ваши,

Мери и Алекс

PS. Ако искате да си направите консултация с Алекс, можете да ползвате код за отстъпка от 10% MERYSMIND. Бъдете вдъхновени!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Подобни

© 2024 by Mery's blog. Proudly created with Yshaara | napravimi.site
magnifiercrossmenu