Дневникът на една майка в карантина

Публикувано на 19.01.2022

Време за четене: 4 минути

Здравейте, мили приятели. Какво точно ви очаква в следващите редове? Истината е, че писането по време на карантина ме спасяваше да не откача. В тази и следващата статията ще прочете за преживяванията ми през първите дни на пандемията - далечния вече месец март, 2020 година. Някои от вас ще се посмеят, други... ще подминат. Важното е, че на мен, а може би и на много други жени, воденето на дневник е помогнало за преодоляването на стреса и депресията. Приятно четене... 🙂

Ден 7

Денят започна спокойно. Събудих се сама, без бебешки плач или тичащо дете в коридора. Изпих си кафето, което рядко ми се случва. За Теди се беше погрижил баща му, а по някакво чудо, Боби още спеше. Реших, че трябва да започна да тренирам и вкъщи, защото нещата няма да тръгнат на добре. Не, че са много добре в момента, де. Стана към 11 часа, когато е и сутрешния сън на бебчо. Обикновенно баща му го разхожда с количката. Облякох го и го предадох на Деян, за да го разходи(приспи). Времетно беше разкошно. Междувремнно и Боби се събуди. Нали, казах, че ще тренирам и така беше. Извадих въжето за скачане и излязох на тераста да поскачам. 10 минути скачах ли, скачах и сланинките ми се тресяха. Ядосвах се на себе си, че съм си позволила да напълнея толкова много. Поредния ден в който се съжалявах. Но както и да е , продължих с тренировката, която се състоеше от 10 мин. скачане и 20 мин упражнения със собствена тежест, заедно с Боби. След това си“ ударих“ един усвежаващ бърз душ и сготвих крем супа с къри за обяд. Денят протичаше супер. Деян се върна със заспало бебе. Остви го на тераста да си спи в количката, и хвана мотиката да копае. Аз повисях малко на телефона, докато Боби трещеше в двора. Седнахме да обядваме на тераста, за да се насладим на топлото време с лек пролетен полъх. Приключихме с обяда и видях, че една приятелка ме е предизвика в Instagram на baby challenge.

В този период challang игрите станаха много популярни и всеки втори участваше в някаква игра. До момента отказвах да уаствам, но този път реших да приема предизвикателстово.

Всичко супер, но не можах да открия бебешкия си албум. Как аджаба да участвам в тази игра, като няма как да пусна моя бебешка снимка. Започна мисия - отркиване на бебешки албум. Оствах децата с баща им на вън и се впуснах в моята мисия. Започнах да търся във всички шкафове, търсих под всички легла, във всяко едно кътче, където може нещо да бъде скрито. Дори в кутията за снимки, нея разрових цели 3 пъти. Започнах да се вайкам, да се ядосвам, къде ще е този албум. Почнах да ровя и във всички торби с документи. Предполагам на всички се е случвало след преместване от един дом в друг, да загуби нещо. Е аз рещих, че съм загубила моят единствен детски спомен. Оплаках се на Деян и той ме попита, дали съм сигурна, че не е в кутията за снимки. Казах му аз, че 3 пъти съм я претърсила, но добре пак ще проверя, но я нямаше. Не се отказах, продължих да търся в торбите с документите. Първа торба, няма, почвам да се потя, втора торба, няма, започвам пак да псувам, трета торба, брех, къде ще е...Познайте? Намерих го, точно там където най-малко очаквах. Защо ви разказвам това? И аз не знам. Просто толкова чувство, нерви и пот бях вложила в търсенето, че трябваше да си го кажа. Та насимах няколко снимки и споделих в социалната мрежа, доволна от себе си и свършеното и се отпуснах. Приятелките са щастливи, че съм споделила снимките, аз съм щастлива и светът е още по-хубав със стари намерени спомени. Обаче стана 15 часа и тати тръгна на работа, тук настъпи войната на световете.

Боби крещи, аз крещя, другия реве.

Мамоооо.... боли ме корема, искам лулиматка.

Мамоооо....къде ми е Гекомобила.

Мамо, искам шоколад филийка.

В това време Теди е върху мен и пищи, като оперен певец на конкурс за песен на годината. На мен ми е лошо. Искам да си сипя едно, две, три, мисля си и за една цигара, но няма... Пускам Baby TV, всичко е точно, мажа филия, всичко е точно. Мама ще има минута спокойствие, Отивам до тоалетната и скролвам телефона, мислийки как мина и това мина. Ох колко яко, тишина..... чувам оперния певец. Излизам от тоалетната и какво да видя? Боби с една ехидна усмивка ме поглежда, защото е успял да измъкне поредната играчка от Теди. Той се хили, Теди реве. А аз на ум...“ще ти е.... майката“, хлапе.

А устата ми изрича: Боби стига си тормозил брат си, ще те накажа!

Естествено той започва да реве ....

Не искам наказан.

Не искаш, но не слушаш.

Слушам.

Не, не слушаш.

Мамо ти си лоша!

Това се случва едва в 17 часа. Има още 2 часа докато Деян се прибере и вечерята ще е сервирана, всичко ще е нормално, все едно нищо не е било. Викам си , Мариана, няма къде да ходиш. Ще пиеш едно и ще ти мине. Забавно, нали? Всички мами знаят за какво говоря. През следващите 2 часа настъпва ад, но междувремнно ми пристига една пратка от 10 броя спирт, които дълго чаках. В това време си беше дефицит, цяло чудо е че успях да се докопам до него. Ще има да се дезифекцираме или по точно тати ще се. Защото ние не излизаме. В този момент Боби решава да излезе по тениска на вън.

Боби сложи си яке и обувки, 10 градуса е, студено е, голям си.

Бобиии....

Нямаа....

Бобиии....ще се разболееш и ще отидеш в болница, а там ще те посети баба яга. (страх го е от нея).

И оп, той се прибра. Докато си крещяхме, аз от вътре, той от вън, Теди успя да си отвори комарника и да излезе. Него поне лесно го прибрах. Все пак е бебе, все още. Имах едно 30 минути свобода за мен, докато не се стъмни и не започна войната за лампите. Тогава осъзнах, че ще полудея и не знам, как ще издържа 1 месец без да мога да остана за няколко часа сама. Имам ли избор? Не! Сама си го избрах. В този смисъл, не е лесно с две деца с малка разлика. Стана 18 часа, скарах се два пъти с мъжа ми по телефона. Не ми издържаха нервите, той не беше виновен, но трябваше да си го изкарам на някой, а сме едва на ден 7 от карантината. Той ми е свикнал, така че няма пороблем.

Такаа... започна се отново.

Боби не си играй с лампите, мамо.

Искам да е тъмно.

Светва, изкасва, светва, изкасва и скача на дивана. На мен вътрешно ми кипи. Това продължава един час, но не издържах. Дръпнах го за ухото и той се разплака.

Мамо, искам айрянче.

Супер! Сега пък това. Как вечно искаш нещо?

Айрян, две метални сламки и тишина. Теди с извинение се насра стабилно и в този момент тати се прибра. Познайте? Всичко беше 6. Теди готов за сън, а междувремнно и успях да го нахраня. Че иначе трябва да си остане гладен. Боби е щастлив, не знам защо.

Но си спиах едно, защото днес оцелях!

Снимка: Мира Дерменджиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Подобни

© 2024 by Mery's blog. Proudly created with Yshaara | napravimi.site
magnifiercrossmenu