Постигане на промяна: Фондация "За Нашите Деца" в борбата за по-добро бъдеще

Публикувано на 23.05.2023

Време за четене: 3 минути

През годините съм се включвала в различни каузи, но никоя не ме задържа толкова дълго време, колкото Фондация "За нашите деца" – българска неправителствена организация, която подкрепя най-уязвимите деца в първите години от живота им. Организацията обединява специалисти в ранното детско развитие – психолози, социални работници, кинезитерапевти, логопеди, рехабилитатори, специални педагози и други професионалисти, посветени на мисията да създадат подкрепяща среда за всяко малко дете в България.

Преди около три години, те се свързаха с мен и ме поканиха да бъда част от една от техните благотворителни кампании. С удоволствие приех предложението им и оттогава връзката между нас продължи. Поканиха ме да посетя техния център в София и аз останах изключително впечатлена от условията, в които децата живеят, както и от невероятната работа, която се върши за тях. Всички хора от екипа с, които се запознах, бяха изключително грижовни и ангажирани, но специално Василена със своята доброта беше важен фактор, който задържа интереса ми и желанието ми да бъда полезна за тази кауза.

Известно време след това, заведох и моите синове на посещение и ги запознах с децата от "Детската къща". Това беше интересно и емоционално преживяване за всички нас. През това време, с Василена и част от екипа разговаряхме за различни проекти, но едната идея, която ни хрумна, беше да създадем видео съдържание, чрез което да разпространяваме информацията за мястото и начините, по които bондацията може да помогне на децата. Така се роди проектът "Разкажи ми..." с фондация "За Нашите Деца".

Поредицата се реализира в партньорство с The Human Safety Net – глобалната инициатива на Група Дженерали, с която фондацията обединява усили през следващите три години да подкрепи над 15 500 деца и родители в 127 населени места в България.

Искам да изразя голямата си благодарност към тях, както и към Павел Колев и Ицака, които ни помогнаха в самото стартиране и заснемане на проекта. Искам също да благодаря на Петьо, колегата на Павел и Ицака, който ме увери, че момчетата ще подкрепят идеята. Без тяхната подкрепа и ангажираност проектът нямаше да бъде възможен. Също така, искам да изразя благодарността си към всички оператори, звукари и монтажисти за тяхната страхотна работа. Техният професионализъм и преданост допринесоха за успешното осъществяване на проекта.

Не на последно място, искам да благодаря и на моя съпруг, който гледаше децата в продължение на един месец, докато аз бях заета със снимките и работата по проекта. Без подкрепата и разбирането на моя съпруг, всичко това нямаше да бъде възможно.Това начинание идва от сърцето ни и с гордост мога да кажа, че съм част от семейството на Фондация "За Нашите Деца".

В процеса на сминки имах удоволствието да се срещна с изпълнителния директор на фондацията Иванка Шалапатова и останах изключително впечатлена и респектирана от нея. Малко са хората, които предизвикват едновременно огромен респект, вдъхновяват и те предразполагат да се чувстваш добре в компанията им. Срещата с всички специалисти от фондацияа и възможността да се докосвна до истинските историите на различни деца, още повече ме докосна и разчувства.

Детството е уникално и се случва само веднъж. Заедно имаме възможността да променим живота на хиляди деца в риск и техните семейства, като им дарим надежда, увереност и възможност за развитие. Всяко дете заслужава да расте в среда, където е обичано, подкрепяно и защитено. Дори и малкото, което направим, може да има голямо значение и да се случат много добри неща. Ако искате да научите повече за фондация "За Нашите Деца" и как можете да се включите, посетете техния уебсайт на detebg.org. Там ще намерите повече информация за тяхната мисия, проекти и начини, по които можете да помогнете.

За да гледате всички епизоди от "Разкажи ми..." с фондация "За нашите деца", можете да посетите моя YouTube канал на следния линк: [https://bit.ly/3BuK9So]. Абонирайте се за канала, за да бъдете в крак с най-новите видео съдържания и да не изпускате важна информация. Благодарим ви за подкрепата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Подобни

© 2024 by Mery's blog. Proudly created with Yshaara | napravimi.site
magnifiercrossmenu