Крем супа „Теди“

Публикувано на 28.05.2022

Време за четене: 1 минути

Наричам супата така, защото един ден, когато малкият ми син Теди отказваше да яде, отчаяно го попитах, какво би хапнал с удоволствие, а той ми отговори, че иска „най-вкусната супа с крутони“. Нали съм грижовна майка, веднага реших да изпълня желанието му, само и само да го накарам да се храни редовно. Затършувах в хладилника и направих произволна комбинация с каквото ми попадна пред очите. В интерес на истината, благодарение на пота, ястието беше готово за 5 мин, общо – 10 мин, с подготовката на зеленчуците. Наистина стана много, много вкусно. Оттогава готвя супа „Теди“ поне веднъж седмично.

Ето и съставките:

3 бр. картофи

3 бр. моркови

1/2 шепа целина стебла

500 мл вода

Прясно мляко на око

3 супени лъжици заквасена сметана

1 супена лъжица олио

Сол, куркума и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:

Картофите и морковите обелвам и нарязвам на едри кубчета. Поставям ги в пота.

Прибавям нарязаната целина, заедно с водата, подправките и олиото.

Пускам на програма Pressure Cook на Instant Pot за 5 мин, с капака за готвене на пара. За останалите, които не разполагате с този уред, варите до омекване на зеленчуците, но да не са преварени, защото губят вкуса си.

След точно 5 мин супата е готова. Прехвърлям в друга тенджера и пасирам, като добавям заквасената сметана и доливам преварено прясно мляко (аз използвам домашно). Сервирам супата с домашно направени крутони, а за мен и тати – с листа от мента. Става разкошна!

Както споделих, правя я често, а пък кухненският помощник вкъщи ми спестява ценно време. 🙂

Ако желаете да разберете повече за Instant Pot, можете да разгледате уреда и да го закупите през моя уникален линк за покупка от техния сайт - https://instantpot.bg/?bg=73
Пожелавам Ви вдъхновено готвене и вкусни ястия – за нула време!

Сърдечно Ваша,

Мери

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Подобни

© 2024 by Mery's blog. Proudly created with Yshaara | napravimi.site
magnifiercrossmenu