Ламиниране на вежди и мигли, какво е това?

Публикувано на 05.07.2023

Време за четене: 4 минути

Преди около месец получих съобщение от Аня от "Wow Brows", специалист по ламиниране на вежди и мигли. Тя ме покани да опитам една от техниките и да споделя моето мнение, ако съм доволна от резултата. В началото бях малко скиптична, тъй като това беше нещо ново за мен и никога не съм се интересувала от такива процедури. Въпреки това, се съгласих да отида и се запътих към нея.

Аня ме посрещна с усмивка и положително настроение. Започна да подрежда веждите ми, което беше първата ми нужда, тъй като имам навика да ги развалям формата им. Докато тя работеше, задавах безброй въпроси, защото ме интересуваше. Първоначално бях малко напрегната, но когато видях крайния резултат, бях впечатлена.

Затова предложих да направим интервю, за да запознаем всички, които се интересуват от тази процедура, но имат съмнения. Ако има нещо, което съм пропуснала, моля пишете й, и съм уверена, че Аня ще ви отговори. Важно е да споделя, че това не е спонсорирана реклама, а просто подкрепа и споделяне на страхотен талант и процедура. Винаги съм се стремяла да бъда честна с вас и независимо от това, за което говоря, е важно да съм доволна и наистина да използвам продукта или услугата в ежедневието си. Сега ви споделям какво ми разказа Аня...

Какво представлява процедурата за ламиниране на вежди и мигли?

Ламинирането е естетична процедура, насочена към външния вид на веждите и миглите.

Ламинирането на веждите прави веждите меки и лесни за оформяне, изглеждат спретнати и добре поддържани. С помощта на ламиниране можете да коригирате формата, да оформите космите, в случай че косъмчета им гледат в различни посоки или силно напред. След процедурата се оформят лесно, можете да ги поставите нежно и спретнато или по-небрежно, по-рошево в зависимост от желанието и настроението ви.

Ламинирането на миглите е насочено към създаване на ефектна извивка . Прави погледа визуално по-отворен. Собствениците на гъсти и дълги мигли след процедурата могат да се справят без използването на спирала, ако миглите са къси, ефектът ще бъде, но ще бъде забележим при използване на спирала, освен това ефектът след ламиниране значително улеснява слагането на спирала. Ламинирането е подходящо за всякакви мигли, които изглеждат прави или спуснати, и дори тези, които имат естествена извивка. В различни случаи с помощта на различни техники можете да постигнете красив ефект.

Искам да отбележа, че ламинирането е точно естетична процедура на повърхността на веждите / миглите, а не здравословна. Въпреки че процедурата включва слагане на ботокс, който изпълнява функцията на грижа и възстановяване.

Кои са основните предимства на ламинирането на вежди и мигли?

Основните предимства са красив и сравнително дълъг ефект. Ефектност, която запазва естествеността. Тъй като работим със собствените си мигли и вежди, преобразяваме това, което имаме.

Какви са стъпките на процеса на ламиниране?

  • Анализ на вежди / мигли
  • Почистване с пяна
  • Нанасяне на скин протектор който предпазва кожа при ламиниране на вежди / слагане на ролка
  • Нанасяне на 1 състав , който разрушава дисулфатни връзки в косъм ( те са отговорни за посока как стои косъм )
  • Нанасяне на 2 състав , който създава нови дисулфатни връзки
  • Нанасяне на ботокс , който подхранва и възстановява косъмчета
  • Оформяне и почистване
  • Боядисване на вежди / мигли

*Ламинирането на вежди може да се прави и без боядисване или с частично боядисване, зависи от желаният ефект и избираме индвидуално.

Колко време отнема една процедура на ламиниране на вежди и мигли?

Средно 1 час за вежди / мигли , зависи от плътността на косъмчета, дали с боядисване или не

min - 45 мин ; max - 1ч 20 мин.

Как дълго може да продължи ефектът?

Ефектът изчезва плавно с естествената регенерация на косъмчета . Средно това е 1,5-2 мес , по-рано от 1,5 мес дори забранено за повторна процедура.

Има ли някакви специални грижи или ограничения след процедурата?

Да , за първи 24 часа .

След процедура косъмчета са доста уязвими , затова избягаме контакт с вода, бани, сауни, солариум, басейн.

Какво е разликата между ламинирането на вежди и мигли и други процедури като перманентен макияж или изграждане на мигли?

Перманентен грим насочен към пигмент на кожа , при ламинирането работиме с косъмчета.

Бих посъветвала перманентен грим, ако има проблем с това, че веждите не растат или има доста празни места във формата и задачата е точно да се запълнят празните места по кожата с цвят. Разликата между ламинаране на мигли и изграждане на мигли е огромна

  • при ламинирането работиме с вашите естествени мигли , изграждане предполага слагане на изкуствени мигли.
  • при ламиниране ефектът изчезва плавно , при изграждане изкуствените мигли могат да паднат неравномерно и вече след 2 седмици може да има визуална разлика между двете очи.
  • при изграждане трябва поддръжка след 3–4 седмици , ефектът при ламиниране се трае 6-8 седмици.
  • при ламиниране няма проблем със сваляне на грим ако сложите спирала, сенки, очна линия.
  • ламиниране е гъвкав вариант защото може да изглежда по-натурално , обаче при желание може да изглежда и по-ефектно и изразено със спирала.

Какви са възможните рискове или нежелани ефекти от ламинирането?

Тъй като работим с химични състави е возможно да има неприятни реакции, това могат да бъдат кожни реакции : зачервяване/дразнене/изгаряне . Затова в работата си използвам скинпротектор, който предпазва кожата. Също така не трябва да извършвате процедурата след козметични манипулации с кожата на лицето, като пилинг, или ако има рани в областта на веждите.

Може да има последици като пресушени вежди ако е прекалено с времето на композицията на състава . Следователно процедурата не трябва да се извършва самостоятелно у дома, а майсторът трябва постоянно да проверява косъмчета , а не просто да отбелязва времето и да оставя веждите без контрол

Колко често трябва да се повтаря процедурата, за да се поддържа ефектът?

Оптимално е веднъж 1,5-2 мес.

Как да разберем дали даден специалист е квалифициран?

Трудно е да кажа. Това е комбинация от няколко фактори : качествени материали , знания и владеене на техники на работа с ламиниране , практика и опит.

Момичета често избират по-препоръка от приятелка/колежка и т.н.

Обаче хубаво е че сега всеки специалист може да публикува портфолио и концепция на работата си , и всеки човек може да намери своя специалист.

През интернет е трудно да разбереш колко е квалифициран даден специалист . Избирайте според портфолио и отзиви и ако имате съмнения можете да му задавате въпроси ( относно процедура / материали и т.н.).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Подобни

© 2024 by Mery's blog. Proudly created with Yshaara | napravimi.site
magnifiercrossmenu