AstroMinds - Майчинството и луната

Публикувано на 06.11.2023

Време за четене: 5 минути

Луната астрология е увлекателен подход, който изследва влиянието на лунните фази и положението на луната в наталиалната карта на човека върху неговия живот и характер. Този уникален метод за астрологически анализ може да предостави ценна информация относно желанието и способността на жена да стане майка. В тази статия заедно с Алекс от Stellarmind ще проучим как луната може да разкрие аспекти на женската природа и емоционалните влияния, които могат да влияят на решението и способността й да стане майка, предоставяйки по-добро разбиране за този интимен и важен аспект на живота на жена.

Как Лунната астрология може да повлияе на желанието и способността на жена да стане майка?

Лунната тема е заложена на архетипно ниво в съзнанието на човека. Всички ние живеем несъзнавано със спомена за утробата (пренаталната фаза е свързана също така с Нептун и Рибите) и първия реален контакт с майката. Да установим тази връзка, независимо дали ще бъде с рождената ни майка или друг, заемащ тази роля, е ключово за нас. Тук естествено идва и темата с нашето осъществяване като родители, но нека не забравяме, че по Луната ние може да изберем подкрепящи професии и такива, в които да бъдем родители на непознати деца – изключително достоен избор, провокиран отново от потребностите на Луната. 

Когато говорим за здравословни предпоставки, трябва да разгледаме аспектите на Луната в наталната карта и разбира се, да не забравяме, че има други разположения по планети, знаци и домове, които трябва да бъдат разгледани. Много често предизвикателните аспекти говорят за трудни взаимоотношения на жената с нейната собствена майка и тогава това е посоката, в която трябва да се разботи психологически и житейски. 

Какво представлява "Лунната фаза на раждане" и как може тя да влияе на стилът на майчинство?

Лунната фаза е свързана с цикъла на Луната, който ни подсказва каква е настройката на човек – ако човекът е роден на новолуние, може да говорим за личност, която има изключително желание да се изяви във външния свят, сякаш всичко е ново и интересно. Пълнолунието от своя страна задава изостреност на психиката – вечно сме обърнати към другите и се опитваме да разберем как да бъдем в най-добрия баланс. Обиковено пълнолунието е изтощаващо, защото човекът влага по много и във вътрешния си свят и във взаимоотношенията. Намаляваща Луна след пълнолунието пък представя личност, която трябва да се обърне към себе си, да забави темпото и да се вглежда достатъчно добре във вътрешните процеси. 

Как Лунната астрология може да помогне да се определи най-подходящият момент за зачеване, когато се използва магическата сила на Луната?

На първо място, добре е да гледаме в какъв знак се намира Луната – когато тя е разположена в знака Рак, свързан с детството, плодородния Телец или свързаните с утробата Риби, моментът би могъл да се окаже по-подходящ. Също така от изключителна важност е какви аспекти прави Луната в наталната карта, като тук бихме гледали разположението на нашата Луна, на Юпитер и на Нептун. Ако човек има интерес към Астрологията, добре е да се обърне към астролог консултант, който да предложи подходящи дати и периоди за целта. 

Как се променя ролята и емоционалният опит на жена като майка в зависимост от позицията на луната в нейната рожденска карта?

Луната ни задава този сценарий, който ни е познат от нашата връзка с майката и бихме използвали инстинктивно с нашето дете. На първо място знакът ще говори за определен модел на поведение, но тук е изключително важно да видим как е аспектирана тази Луна. Например, ако майката има Луна в Близнаци в съвпад с Нептун, едва ли тя ще бъде типичната интелектуална майка, която иска да остане далече от битовата част. Тук ще видим и влиянието на знака Риби, който дава много голяма емпатия, грижа и интуитивно разбиране. Ако личността стигне до осъзнатост, че има определени модели във взаимоотношенията с майката, които иска да промени, има пълната възможност да промени и начина, по който работи Луната в картата. Планетите предствят нашето отношение към различни сфери на живота ни, но това е тема в развитие. И това зависи именно от нас. 

На всички млади майки, които имат притеснения как техните деца ги възприемат и дали им дават най-доброто, препоръчвам да видят наталните им карти. Възможно е самите вие да имате предизвикателства с Луната, но благодарение на вашата работа да сте отработили всичко това и вашето дете да има много добре аспектирана планета.  

Как Лунната астрология може да предостави информация за потребностите и емоционалните изисквания на бебето спрямо Луната в родителската карта?

Темата за потребностите е двустранна – трябва да разберем едновременно какви са нашите желания и какви са тези на детето. Ако имаме Луна в Скорпион или Козирог, неизменно ще бъдем контролиращи. Възможно е това да е приложено по един много подкрепящ начин, задаващ сигурност и т.н., но желанието за план, за твърде голяма близост вероятно ще е залегнало в нашето съзнание или инстинктивни модели. От другата страна обаче се оказва, че имаме дете с въздушна или огнена Луна – то иска нещата да се случват по съвсем различен начин. Притежавайки такава Луна, детето вероятно е видяло и част от майката, която показва тази подличност – въпросът е как тя се свързва с всичко това и колко добре може да бъде намерен баланса между очакванията на двете страни. 

Разглеждайте картите на вашите деца, защото това ви дава възможност да разберете от какво се нуждае детето. Тук, разбира се, са важни и разположенията по стихиите, които подсказват повече за темперамента на родителя и детето (съвсем скоро ще говорим и по тази тема). 

Какви са астрологичните влияния, които могат да определят типичните майчински стилове, свързани със зодиакалните знаци?

През знаците ние имаме архетипите на майката независимо дали говорим за нашата майка или тази, която трябва да бъдем ние на себе си. Стиловете могат да също така да бъдат разделени на огнен, земен, въздушен и воден. 

Огненият стил (Овен, Лъв, Стрелец) е свързан с повече динамика. Майката има нужда да бъде в социума, да интегрира детето колкото е възможно по-бързо към нейното темпо. Моделът, който се задава, е смелост, изява, отстояване. 

Земният стил (Телец, Дева, Козирог) е свързан с добро планиране, контрол над ситуацията, ежедневието трябва да бъде добре разпределено. Детето се учи на дисциплина и самостоятелност. 

Въздушният стил (Близнаци, Везни, Водолей) показва силно ориентиран подход към интелектуалните занимания на детето. Понякога светът на думите и идеите може да бъде много по-важен от битови неща, свързани с ежедневието. Моделът е по-скоро свободен и приятелски, като това може да бъде положително или негативно в зависимост от ситуацията. 

Воден стил (Рак, Скорпион, Риби) е ориентиран към емпатията и емоциите. Майката умее да улови състоянията на детето, дори и те да не са изречени. Въпреки голямото богатство на вътрешния свят, които тази позиция на Луната предлага, добре е да се внимава с тревожността и как тя е предавана на детето.  

Как може Лунната астрология да помогне на майките да се справят със стреса и емоционалните предизвикателства, свързани с отглеждането на деца?

До голяма степен за периоди на стрес или депресивни състояние може да помогне прогностичната Астрология, която проследява влиянието на реално движещите се планети в нашата натална карта. Моделите, по които работи нашата Луна могат обаче да бъдат отправна точка в такъв разговор, който трябва да изясни защо определени бутони са натиснати. Ако човек е склонен към контрол, към залепване или друг тип поведение, може да се разсъждава по какъв начин майчинството нарушава този модел. 

От друга страна синастрията, която е свързана с динамиката на взаимоотношенията, може да подскаже как взаимодействат родителя и детето и по какъв начин една ситуация може да бъде подобрена. 

Най-важното е да не спираме да задаваме въпроси, защото поведението на детето често апелира за нещо неразрешено в самите нас.

И не забравяйте да ни пишете, ако нещо конкретно Ви интересува. Ще се постараем да отговорим на всички Ваши въпроси.

До скоро!

Сърдечно Ваши, 

Мери и Алекс 

PS. Ако искате да си направите консултация с Алекс, можете да ползвате код за отстъпка от 10% MERYSMIND. Бъдете вдъхновени!
Повече за Алекс ще намерите тук: Facebook & Youtube

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Подобни

© 2024 by Mery's blog. Proudly created with Yshaara | napravimi.site
magnifiercrossmenu