Нова година - равносметка и нов блог


Публикувано на 31.12.2021

Време за четене: 3 минути

Каква беше твоята година? Както всеки нормален човек, на 31 декември си задаваш въпроса дали изминалата година е била добра. Имала съм и хубави, и лоши години. Със сигурност най-хубавите ми са били 2016 и 2019 година, когато на бял свят дойдоха моите синове Борислав и Теодор.

Когато станеш родител, започваш да цениш този дар – живота, който всъщност се състои от дреболии. Майка винаги това ми повтаряше: "Цени малките неща, защото, ако намериш щастие в тях, няма причина да си нещастна." Колко просто, нали?

Връщам се към първите месеци на 2021 година. За мен започна важно начало, защото изведнъж усетих прилив на енергия за реализацията на нови идеи и разбрах, че е настъпило моето време. Случвало ли ви се е нещо подобно? Започваме да бленуваме, да мечтаем, не спираме да го мислим, някой случайно ни говори за това, гледаме филм, прочитаме книга, и си казваме: „Съдбата определено иска да ми каже нещо, сякаш ми дава знак!“ При мен беше точно така. След 6 години майчинство и работа от дома в "Лицата на града" – проект, в който се включих активно почти веднага след раждането на големия ми син – явно е настъпил моментът за по-нататъшно усъвършенстване.

Днес е 31 декември 2021 година и бих искала да изкажа благодарността си за всички възможности, които ми се дадоха от Вселената и хората, защото винаги ми се протяга ръка в точния момент. Благодаря на Цвети, която ми предложи да стана част от нейния проект "Лицата на града". Искам дебело да подчертая, че тя ме хареса и избра за партньор, въпреки че по онова време още нямах никакъв опит. Но през всичките тези години се учих от нея и от собствените си действия и грешки. Човек, има ли желание, винаги намира начин да постигне целите си. "Лицата на града" е плод на истинската любов и съвместен труд на много хора и в частност на Цвети и мен (само ние си знаем през какво сме преминали!) и затова сме благодарни на всички! Откъде започнахме и... докъде стигнахме! През изминалите години съм имала възможност да се срещна със страхотни артисти, певци, спортисти и изключително интересни личности. Техните впечатляващи жизнени истории, красивите им, увлекателни и искрени разкази, самото общуване с тях ми е дало много.

Благодаря на всички, които са отделили от времето и вниманието си за мен. Ще ги помня винаги!

С началото на 2021 дойде и желанието ми да разширя образованието си и да узная повече за дигиталния маркетинг. Записах интензивен курс, който продължавам вече втора учебна година. Не е срамно да не знаеш, важно е да искаш да се научиш. В това положение съм и аз и наистина научих много… И ще продължавам да уча, няма спиране! През ноември ме взеха на стаж в една рекламна агенция, в която имам възможност да се докосна до всички техни проекти. Екипът е страхотен и ме прие много топло.

Също така реших, че трябва да създам този блог, в който да разказвам повече за себе си, защото обичам да пиша.

Да започна да кроя всички тези планове много ми помогна обстоятелството, че и малкият ни син Теди тръгна на детска градина, така вече мога да обърна много повече внимание на собственото си усъвършенстване.

В един момент се замислих: колко много дини съм хванала под една мишница, заслужава ли си? Сигурна съм, че всяка млада майка си задава подобен въпрос. Да, заслужава си, заради самите нас! Нека го направим, без да се боим от грешки и без да се притесняваме, че можем да получим критика. Критиката е здравословна и полезна!

Завършвайки тази моя изповед, ще кажа, че за мен 2021 беше страхотна година, която ми даде много и ме срещна с цял букет от прекрасни хора. Пожелавам на всички Новата 2022 година да е още по-вълнуваща и богата на добри събития, и най-вече – да сме живи и здрави!

Бъдете здрави и много щастливи, мили мои, и дано откривате по нещо ценно за вас в моя блог. Аз ще се постарая, обещавам!

Сърдечно ваша,

Мери

П.П. И нещо много важно… Не бих могла да дръзна и да подхвана тези трудни начинания без подкрепата на съпруга ми, роднините и приятелите, които са до мен – винаги и във всичко. Благодаря ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Подобни

© 2024 by Mery's blog. Proudly created with Yshaara | napravimi.site
magnifiercrossmenu