"Умната тетрадка" – какво е това?

Публикувано на 03.01.2023

Време за четене: 3 минути

"Умната тетрадка" – какво е това?

Здравейте, приятели! Отдавана не съм се включвала тук, но за съжаление, каквито и обещания да си давам, времето никога не стига. Днес обаче отново ви срещам с Марина Тодорова или с @happy.kids.activities. Ще споделим с вас една много хубава и благородна кауза, свързана с център за развитие на слуха и говора - "Яника'. Марина, като автор, ни разказва повече за каузата и за това що е то "Умната тетрадка".

Здравей! Къде те намирам в момента?

Привет! В момента ме намираш у дома с чаша горещ шоколад в ръка. Това е любимито ми време - децата вече спят, а аз обмислям случилото се през деня и правя планове за следващия.

Как изкара празниците?

Изкарахме празниците у дома – аз и моите момчета (две деца и един съпруг. 🙂 Обичам да стягам празничната трапеза, да пазарувам, да измислям какво да приготвя този път, да си организираме семейни игри и т.н. Между празниците посетихме семействата и близките си, за да споделим от времето си с тях и да създадем нови моменти заедно.

Какво ти донесе Дядо Коледа?

Дядо Коледа ми донесе усмивките на децата ми, което е най-ценният подарък. Всяка година поръчвам едно и също – пожелавам си време със семейството.

Срещаме се отново, за да ни разкажеш за “Умната тетрадка”. Какво представлява тя?

"Умната тетрадка" е една сбъдната мечта за мен. Дълги години само съм си мечтала да създавам материали, които да са полезни не само на моите деца и на тези, с които работя, а и на доста по-широка аудитория.

"Умната тетрадка" е когнитивна книжка, която има за цел да подготви детето за начален етап на образование, но по един по-нестандартен начин. В нея има над 60 страници със задачи, които са свързани с букви, цифри, внимание, наблюдателност, развитие на моторика, логика, но най-вече на самоувереност и любознание. Любопитното при нея е, че всеки работен лист е създаден и нарисуван от мен, както и изпробван с много деца в практиката ми.

За кого е подходяща?

Подходяща е за всички деца, които са над 4-годишна възраст.

Как ти дойде идеята за нея и колко време ти отне да я направиш?

Идеята ми дойде съвсем спонтанно, докато приготвях работните материали за децата, с които работя в група и индивидуално. В един момент те започнаха да се получават толкова успешни и подредени, че си казах: „Дали пък да не ги събера в книжка?“. Отне ми няколко седмици да я изработя, но идеите в нея са плод на дългогодишен опит, много изразходвани тънкописци и огромно количество ентусиазъм.

Знам, че има и благотворителна цел, свързана с нея. Разкажи ми повече.

"Умната тетрадка" се продава в онлайн магазина на Център за развитие на слуха и говора "Яника". Средствата от продажбата на Тетрадката, както и другите образователни ресурси, осигуряват допълнителна слухово-речева рехабилитация на децата, които имат необходимост от такава.

Откога знаеш за центъра за развите на “Яника” и с какво те впечатлиха те?

Запозната и въвлечена в каузата на "Яника" съм от 11 години и половина, а фондацията е още един начин да подкрепим родителите в този не лек път, който имат да извървят с децата си. „Яника“ ме вчечатли с домашния уют, който създава, професионалната среда и грижата към децата и техните семейства. Центърът е място, където децата чуват първите си звуци и произнасят първите си думи – това създава една чиста и здрава връзка между родители и специалисти и по този начин те стават партньори в слухово-речевата рехабилитация.

По какъв начин им помагаш ти?

Помагам им ежедневно с ентусиазма, идеите и материалите, които създавам.

Къде можем да намерим “Умната тетрадка”?

"Умната тетрадка" се продава в онлайн магазина на Център за развитие на слуха и говора "Яника".

Какво си пожелаваш в началото на Новата година?

През Новата година си пожелавам здраве за мен и близките ми, време със семейството и емоционални моменти. В професионален план си пожелавам смелост, за да реализирам дълго отлагано обучение за родители и много творчески дух, който да се изразява в образователни ресурси за деца.

Благодаря на Марина за инициативата и за това, че отново споделя с нас полезни неща. А на вас, скъпи приятели, пожелавам здраве и много усмивки през Новата година!

Сърдечно ваша,

Мери

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Подобни

© 2024 by Mery's blog. Proudly created with Yshaara | napravimi.site
magnifiercrossmenu